lena-i-lyckebo

Alla inlägg under maj 2015

Av lena-i-lyckebo - 19 maj 2015 06:27

 


God morgon. I går var jag supertrött efter jobbet och bestämde mig för att sussa tidigt och det gjorde jag med besked....halv nio sov frun i huset sin nattsömn och det behövdes. Fem i morse var jag piggelin och skuttade upp ur sängen då jag kände kaffedoften in i sovrummet, det är härligt att mannen i mitt liv börjar sin morgon före mig och nykokt kaffe är framdukat  


Graderna utomhus är inget att skryta om...+1,3 men det är i alla fall ingen snö liggandes kvar och det ska komma lite regn under dagen...det gillar jag.

 

Kram och ha en fin Tisdag.......  




Av lena-i-lyckebo - 18 maj 2015 17:13

 

 

Så var det måndag igen och jag har precis kommit hem efter arbetspasset. Det såg ut så här då jag kikade ut och hade nästan lust att dra täcket över huvudet och sova bort dagen......Hur som helst...är man positivt lagd så är man och jag tröstade mig med att gräsfröna som jag strödde ut på gräsmattan i går skulle gro snabbare då snön smälter och det blir blött...  . Nu när jag kom hem så var det snöfritt igen och jag pustade ut...för den här gången. Hoppas att nederbörd kommer som regn nästa gång nåt ska falla.


 


Vi hade besök av sonen med småtrollen här i går och det busades och mycket mysande blev det. Barnbarnen är det finaste som finns, säger förståss alla mor och farföräldrar, men så är det...Livets efterätt...  .

 

 

 

 

 

 

 

Flugsnapparen har anlänt och den har inspekterat fågelholken utanför köksfönstret, tänk om jag har sån tur att den väljer just denna för då får jag följa hela häckningen och kanske fågelungarnas lämnande när dom är flygfärdiga...jag håller tummar och tår. Även fiskmåsarna har hittat tillbaka till älven och det är helt underbart att höra dom skräna. Sommartider hej hej....

 

   

 

 

 

 

 

Av lena-i-lyckebo - 14 maj 2015 10:07

     

 

Urk, vaknade vid sjusnåret denna lediga dag men efter att ha kikat ut bakom rullgardinen så beslutade jag mig för att ligga kvar i sängen ett bra tag till....anledningen var att det vräker ner snö från himlen och från att ha varit i Maj månad så kändes det helt plötsligt som Oktober....Nåja, vi pingviner här uppe ovanför Polcirkeln är ju vana vid bakslag så det är bara att bita ihop och sjunga en trudelutt  

 

 

Min tanke och planering är att plantera om alla tomatplantor till stora krukor men lusten försvann. Det ska ju kännas lite somrigt när man pysslar med sånt så det får vänta till helgen i stället. Snabeldraken och skurhinken blir ett alternativ och det är inte så tokigt det heller.

 

Ha en fin dag....  

Av lena-i-lyckebo - 13 maj 2015 15:49

     

 

Detta foto ger mig styrka, mod  och livsglädje varje morgon när jag kikar på det och jag får energi att ta itu med varje ny dag. Det känns precis som..."Lena, kör på för vi har det superduper"...Jag känner att mina älskade föräldrar är precis så lyckliga nu tillsammans på en plats utan sjukdom och elände.....visst är dom söta tillsammans....en puss på pannan får dom och jag är så glad att dessa två funnits i mitt liv.......

 

 

 

 

Av lena-i-lyckebo - 13 maj 2015 14:20

 

 

Ahhhhh, en kort arbetsdag blev det och nu stundar en ledig dag i morgon och en halv dag på fredag och sen helg igen...njuuuuter. Kanske jag blir sjukskriven efter läkarbesöket för nu fungerar högra handen inte som den ska. Jag vaknar flera gånger per natt och har domnade fingrar och det bränner som eld...tur att det släpper snabbt men störande är det till max. Jag kan inte hålla i saker längre stunder utan samma symtom på dagarna och tummen känns svag så det är hög tid att få detta åtgärdat. Små bekymmer i cyberrymden  .

 

I kväll ska vi mumsa i oss surströmming och sen ta en skön basturunda. Hela dagen har solen varit framme och ännu en försommardag har fått humöret på topp. Såklart mulnade det på när jag kom hem  och en regnskur dök upp men nu är det fint igen.

 

Kram fina ni som ids läsa mina rader...  

Av lena-i-lyckebo - 12 maj 2015 06:11

     

 

Tisdag redan och jag vaknade till en disig dag här i Lyckebo. Sista långa arbetsdagen den här veckan ska avverkas och sen lite ledighet. Jag jobbar halvdag i morgon och torsdagen är en röd sådan och sen halv dag på fredag...så skulle alla veckor få vara  .


 

 

Det har varit plussgrader hela natten och snön fortsätter att smälta bort. Det är full rulle på bäckarna och myrarna ligger i vatten.  Lite regn på det här och översvämmningarna är ett faktum, den här tiden på året bjuder ofta på lite dramatik i naturen.


Svägerskan min bjuder mig på lunch hemma hos henne i dag och det ska bli trevligt att åka ifrån ett tag från jobbet och surra lite med denna underbara människa. Vi trivs ihop och har blivit väldigt tajta eftersom vi jobbar tillsammans nästan varje dag. En fin vän och så lättsam att umgås med...kram Eva .

Nu ska jag sätta lite fart på fötterna och försöka hinna med lite morgonpyssel innan jobbet kallar...kram alla goa människobarn...  

 

 

 

 

 



Av lena-i-lyckebo - 11 maj 2015 05:37


   . Efter en nattsömn som varit god så är jag uppe före larmet från väckarklockan och har nyss kramat om min älskade make innan han åkte till jobbet.  Solen skiner och det verkar bli en likadan dag som vi hade i går, jag hade gärna stannat hemma och fortsätta med pyssel ute på gården men jobbet kallar. 

 

Denna veckas fredag har jag tid hos farbror doktorn för att få en diagnos på handen min. Den domnar under nätterna och jag har blivit så klumpig i motoriken när jag ska exempelvis sy eller hålla i saker och ting. Misstänker själv att det är karpaltunneln som måste åtgärdas med en operation men det får läkaren avgöra. Klicka HÄR så kan ni läsa mer om detta syndrom......

 

Nu ska jag hinna med dammtorkning här hemma innan det är dags att åka iväg och vara social och ha en fin dag med arbetsgänget....

 

Må bäst...  

Av lena-i-lyckebo - 10 maj 2015 18:17

 


Tittut, här är jag igen efter ett litet uppehåll. Jag har haft bloggtorka och det är inte ofta sånt händer men efter nio års daglig uppdatering så är det kanske inte så konstigt...ibland måste man vila upp sig  . Dagarna är full av aktiviteter för mig, jobbet, barnbarnen och och mycket annat har fått min uppmärksamhet och jag mår alldeles prima i mitt liv. Så här såg det ut för två veckor sedan hos oss, lite snö låg kvar och det var en mulen helg men småtjejerna förgyllde våran dag. Lilla Moa skulle fylla två år om någon dag och önskade sig en egen cykel och det fick hon också av oss. Det var ju inte så roligt att låna storasysterns gamla som var för stor utan en liten trehjuling fanns i paketet som hon öppnade


 


Gräsmattorna hade i alla fall blivit snöfria men det var för blött att starta krattningen.


 


I dag...solsken och försommarvärme. Mina plantor börjar sätta fart och det nästan hörs hur fort det växer.


 


Rönnens knoppar har precis brustit och det jublar i mig...det blir en sommar även detta år för det snöade faktiskt i början på veckan och man bara suckade.


 


Jag har städat på verandorna i dag, tvättat av utemöblerna och även glasverandan fick en uppfräshning. Skurat och rent med tvättade mattor och lite nytt pynt.


 


Tomatplantorna växer alldeles för snabbt, jag borde byta till stora hinkar nu men det tar ju så mycket plats innan jag kan ha allt ute. Har 6 plantor så jag får ge bort några för alla går inte att behålla. Dom blommar redan och det är ju inte ens i mitten av maj ännu.


 


Älven är öppen i strömfåran men ännu ligger isen kvar efter stränderna. Fiskmåsarna, svanarna och änderna har anlänt så det är ett fasligt liv på dom.


 






Presentation


Midnattsolen är min sommar och norrskenet min vinter.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2015 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Bloggtid

Kommentarer

Bloggvänner

bloggvänner


Skapa flashcards