lena-i-lyckebo

Alla inlägg under juli 2014

Av lena-i-lyckebo - 17 juli 2014 21:48

  Hur avslutar man en fin dag som också är en bemärkelsedag? Jo...  en bastukväll och skönt surridurr med den man älskar såklart  . Vi har femton grader varmt i luften fastän regnet kommit och gått, man får tacka och bocka.




  Midnattsolens tid är förbi för denna gången och jag tycker varje år att det ska bli mysigt med mörkare kvällar. Tända ljus och fiska ute på älven i halvdunkel och känna när harr eller laxöringen har huggit tag i kroken med flugan på, underbart. Ingen årstid är den andra likt och det är förmodligen därför  jag älskar denna landsdel.


Puss på pannan alla underbara människobarn, sov så gott och dröm sött  


Av lena-i-lyckebo - 17 juli 2014 15:41


 


Jag gjorde en liten stadsrunda efter städningen för det började regna ute och passade på att kika in hos älskade diamanten min. Hon har ju svårt att svälja små bitar så nu har vi tränat på mixern som brorsan gett henne. Äntligen har hon förstått att det går att äta mer än påssoppor och krämer efter att jag mixade köttsoppa och gjorde en god efterätt på persika, banan och grädde  . Hon gav mig pengar i present och jag köpte en fin matta till uteverandan..tack älskade mamma min. Egentligen är den största gåvan att hon finns och mår bra efter omständigheterna och jag är så tacksam.



  

    

Underbar bukett kom maken hem med, himmel och pannkaka, fyller jag jämna?

 

 

 

Det är  min dag i dag  

 

 

 

 

Av lena-i-lyckebo - 17 juli 2014 10:06

Den här stora rumsmattan fick jag av min älskade man i present. Den är beställd från en en firma där jag köpt andra som jag varit mycket nöjda med och den passar utmärkt i vårat allrum. Tack finaste.....  

 

Nu skiner solen och jag ska skynda på med städningen  

 

   


 

Av lena-i-lyckebo - 17 juli 2014 08:52


 


God morgon. En molnig himel men ändå 17 grader ute ser lovande ut, denna min födelsedag  . En natt då jag vaknat åtminstone varannan timme fick mig ändå att skutta ur sängen före klockan åtta och nu har jag hunnit med morgonfikat och ska börja städa lite inomhus. Min rygg har krånglat under några dagar så jag har en del dammråttor att chasa ut och speglar mm har ett fint lager av pollen som ska bort. Tallskogen skickar ut en massa gult stoft som lägger sig som en film överallt.

 

 



Det har ju varit hett som i en väleldad bastu här uppe ovanför Polcirkeln ett längre tag så jag har roat mig med pyssel i skuggan. För länge sedan köpte jag dockskåpsmöbler som är gjord i plywood. Dom fick jag trycka ut som pusselbitar ur stora kartor som sen monterats ihop och målats. Pillergöra men ack så roligt och resultatet blev OK. Ett gammalt dockskåp som jag hittat i mina gömmor ska få inflyttningsparty så småning om och jag funderar lite på om den ska renoveras lite med nya tapeter och golv? Barnasinnet finns kvar och fantasin flödar....  

 

 

Kram från mig och må bäst........     


Av lena-i-lyckebo - 16 juli 2014 18:23

 
  


Hej goa läsare och bloggvänner. Jag har fortfarande semester och har njutit av heta soliga dagar här i Lyckebo med bad i poolen flera gånger om dagen. Kroppen är brun och har fått massor med ny energi.

 

Lite åska drog in under dagen med hällregn men nu skiner solen igen och midnattsolen kommer att lysa upp natten som kommer, underbart. Bloggeriet har fått vila, lite semester den med för inte har jag tid att sitta inne när sommaren är som bäst.

Mannen i mitt liv har byggt en "solfångare" som värmer upp Pemslangen som pumpar runt  vattnet i bassängen. Tänka sig att det fungerar och graderna i vattnet ligger strax över 27.

 

 

 

Jag fyller år i morgon men vi ska inte fira nåt förrän på fredag då alla är lediga i familjen. Själv tycker jag inte att 58 är nåt att jubla över men å andra sidan får man vara tacksam att få uppleva denna ålder. Tänka sig...då min mormor fyllde 50 så var hon en gammal människa i mina ögon och nu är man trax 60....himmel så konstigt.


 

 


Kramelikramen och må så gott  

    

Av lena-i-lyckebo - 11 juli 2014 22:17

 

 

"Fammo, jag kommer att sakna dig"..sa en trött sjörövare när hennes pappa hämtade henne i eftermiddag. Det är underbart att bada tillsammans med ett litet barnbarn i ett sommarvarmt väder och 29 grader i poolen. Massor av finurliga fantasier och lösningar om hur man "sjörövar" mygg som lilla damen inte tål poppade upp. Små håvar dög bra för att fånga dessa blodsugare.Gissa om vi har haft roligt denna fredag. Hmmm, tror jag fått simhud mellan tårna   

 

   

 

 

Nu ska den äldsta sjörövaren skutta i sängen för sista refrängen, huvvaligen så trött man kan bli efter lek och stoj i sommarhettan,,,puss på pannan och natti från mig.....  

 

Av lena-i-lyckebo - 9 juli 2014 10:40

    

Nya poolen har fått reningsverk och annat smått och gott som håller den ren och fräsh.... Vi har gottat oss och myst med denna extra lyx, mannen i mitt liv och jag..<3

 

 

 

I denna hetta som råder så måste även hundarna få svalka av sig...en massa bus i sjön som ligger nära våran gård. Tänka sig...även en Finnspets uppskattar läget som vi erbjuder  

 

 

En badnymf, här i plurret skulle man kunna vara för jämnan..  


 

Nu planeras det må ni tro, en större bassäng kommer det att bli nästa år och uppvärmningen klurar maken på.

 

   

Ha det alldeles underbart denna fantastiska och varma Juli...

 

Av lena-i-lyckebo - 6 juli 2014 22:21

    


WOOOW, en sån underbar dag i dag...25 grader varmt och vi har målat vindskyddet till grillplatsen och fällt tallar. Visserligen ser gården på norra sidan ut som ett bombnedslag just nu med kvistar och allt sånt som skräpar efter fällningarna men det blir fint i slutändan  . Jag imponeras av hur många kottar ett träd kan ha, milda moster så mycket jag krattat upp.


Tänka sig att kunna sitta ute en kväll, ta en öl och bara ha det gott i värmen som letat sig hit upp ovanför Polcirkeln. Knappt några mygg och helt vindstilla.


 


Skälla fäller sin vinterpäls just nu och i morgon ska borsten fram så hon blir av med tussarna.


 


Kiruna klockan 22.00, midnattsol och en tid som man måste vara rädd om och omfamna  

 


Presentation


Midnattsolen är min sommar och norrskenet min vinter.

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Bloggtid

Kommentarer

Bloggvänner

bloggvänner


Skapa flashcards